به گزارش همشهری آنلاین به نقل از ایرنا، مدیرکل منابع طبیعی استان کرمانشاه اظهار کرد: هنوز برآوردی از سطح مساحتی که درگیر آتش است نشده است.
انشالله کولانی افزود: نیروهای منابع طبیعی در شهرستان، نیروهای فرمانداری و مردم محلی اکنون برای خاموش کردن آتش به محل اعزامشدهاند.
وی عنوان کرد: به دلیل وزش باد شدید این آتشسوزی اکنون در حال گسترش است اما امیدواریم با تلاش نیروهای حاضر در محل بهسرعت مهار شود.
رئیس اداره منابع طبیعی شهرستان دالاهو که اکنون در عملیات اطفاء حریق حضور دارد، اظهار کرد: آتشسوزی اکنون در ارتفاعات «دارویس» و «سیاوانه» شهرستان مشاهده میشود.
مرتضی تاسه افزود: شیب بالای منطقه، صعبالعبور بودن و وزش باد شدید کار خاموش کردن آتش را دشوار کرده است و نیروها بهسختی خود را به محل میرسانند.
وی عنوان کرد: یک فراخوان عمومی برای عشایر حاضر در منطقه و روستاییان صادرشده است تا نیروهای مردمی نیز برای خاموش کردن آتش به کمک نیروهای منابع طبیعی آیند.
- آتشسوزی گسترده در جنگلهای پاوه
- آیا این آتش سر خاموشی دارد؟ | بررسی دلایل گسترش حریق در جنگلهای کهگیلویه و بویر احمد
رئیس اداره منابع طبیعی دالاهو توضیح داد: با توجه به پوشش گیاهی کم منطقه بهواسطه چرای دامها درختان بلوط تاکنون دچار حریق نشدهاند.
تاسه پیشبینی کرد: به نظر میرسد در صورت حضور نیروهای مردمی بتوانیم آتشسوزی را تا پایان وقت امروز مهار کنیم.
در هفته گذشته نیز بیش از ۳۸۰ هکتار از مراتع و جنگلهای منطقه حفاظتشده بوزین و مرخیل در شهرستان پاوه در آتش سوخت.
استان کرمانشاه ۲ میلیون و ۴۹۹ هزار هکتار مساحت دارد که ۷۰ درصد آن را عرصههای منابع طبیعی با بیش از ۵۲۷ هزار هکتار جنگل و یک میلیون و ۱۹۲ هزار هکتار مرتع تشکیل داده است.
در این استان سه منطقه حفاظتشده شامل منطقه حفاظتشده بیستون که ۵۴ هزار هکتار است، بوزین و مرهخیل در پاوه ۲۳ هزار هکتار و قلاجه هم حدود ۴۳ هزار هکتار است.
بلوط ایرانی، بنه، زیتون، ارغوان، گلابی وحشی، کیکم، زالزالک، زبان گنجشک، آلوچه، ختمی، لاله واژگون از پوششهای گیاهی این منطقه حفاظتشده است. همچنین بز و پاژن، شوکا، قوچ و میش، پلنگ، سنجاب ایرانی، گربه وحشی، گرگ، روباه، تیهو، کبک، عقاب، گنجشک سانان و … از گونههای جانوری این منطقه است.
شوکا نماد زیستمحیطی استان کرمانشاه و یکی از گونههای کمیاب جانوری این استان است که به گفته مسئولان محیطزیست استان کرمانشاه هم اکنون نزدیک به ۲۰ راس شوکا در منطقه بوزین و مرخیل شهرستان پاوه محافظت میشود.
نظر شما